Mantolama

Mantolama, binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir.

Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyondur.

 

Dış Cephe Kaplama

Dış Cephe Kaplama, ısı yalıtımı konusunda en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Son dönemde oldukça şık tasarımlı, kaliteli ürünler üretilmektedir. Her ne kadar dış cephe kaplama konusunda en çok tercih edilen yöntemlerin başında mantolama gelse de diğer yöntemler de sıklıkla tercih edilmektedir. Bir çok malzeme bulunmakla beraber müşteriler genellikle estetik görüntüsünden ötürü şu malzeme ve yöntemleri tercih etmektedirler.

Kaplama malzemeleri genellikle binanın tasarım ve estetik görünümüne uygun olarak seçilir ve uygulanır.Türkiye’de ağırlıklı olarak ahşap, prekast, american siding, yalı baskı kaplamaları, kompozit (alucobont), granit, alüminyum, doğal taş ve cam cephe kaplamaları kullanılmaktadır, Amerika,Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde dış cephe firmaları yaygın olarak (ısıl şartlara bağlı olarak) ahşap dış cephe kaplamalarıyla birlikte, american siding dış cephe kaplamaları kullanılmaktadır.

Kaba İnşaat İşleri

Kaba inşaat, tuğla, demir, kireç, çimento, çakıl, kum vb. malzemeler ile yapının taşıyıcı betonarme ve dolgu duvarları yapılmış, tesisatları döşenmiş halde, henüz iç sıvası bitmemiş, çerçeveleri takılmamış, aydınlatma sistemleri yapılmamış ve boyanmamış inşaat olarak yapılmasıdır.

Kaba İnşaat ve yapı malzemeleri, kullanılacak beton sınıfının uygunluğu, inşaat yapılacak olan bölgenin iklim koşullarına göre değişkenlik göstermektedir. Bu aşamadan itibaren görevli yapı denetim firması kullanılan betonun uygunluğunu test etmek için her bir dökümde kullanılan betondan numune alır. Atılan betonun tutması ve kullanışlı olması için inşaat kalıpları kullanılır. Genelde ahşap malzemeden, mdf ya da suntadan oluşmaktadır. Kullanılacak olan kolon kalıplarının düzgün ve temiz olması, yapılacak olan inşaatın betonlarının düzgün olacağı anlamına gelmesi demek olduğundan dolayı görevli yapı denetim firmaları ilk önce kalıpları denetlemesi önemli olacaktır.

Atılan betonlar kurudukça, tüm katlara sırasıyla duvar örülmesi işi yapılır. Oluşturulan odalar, tuvaletler, banyo ve mutfaklar, koridor ve antre, asansör boşluğu, merdiven basamaklarının düzlemleri yeterince belirgin bir hale getirilir. Tüm katların zeminlerine hem yalıtım ve hem de düzlenmesi için şap atılması yapılır. Zemin teraziye alınarak şap atılması, ilerleyen zamanlarda mevcut zemine karo, fayans ya da parke yerleştirilirken oluşabilecek eğimlerin önlenmesi için çok önemli olmaktadır. Günümüz şartlarında tuğla yerine ytong ya da bims tuğla adı verilen yapı malzemeleri ile hem yalıtım ve hem de hafiflik özellikleri sağlanmaktadır.

Yukarıda belirtilen işlemlerin tamamlanmış şekline kaba inşaat adı verilir. Kaba inşaat, yapılacak inşaatın % 40 ını oluşturmakta, kaba inşaatın ise yüzde % 25 ini demir, % 25 ini kalıp ve geriye kalan % 25 ini beton ve % 25 ini de duvar örülmesi oluşturmaktadır.

                                             İnce İnşaat İşleri

İnce İnşaat, bir yapıda kaba yapıdan sonra gelen ve sıva, boya, badana, yalıtım, temiz ve pis su tesisatı vb. işleri kapsayan ve kaba yapıyı örten uygulamalar ile teslim edilen inşaat yapısıdır.

Çelik Konstrüksiyon Çatı

Çelik Konstrüksiyon Çatı, demir ve çelik malzemelerden kullanılan, yapı aşamasından güçlü, güvenlik açısından tercih edilen en iyi yapı malzemesidir. Çelik çatı rüzgâr, fırtına, yağmur ve kar gibi doğal olaylardan binanızı en güvenli şekilde korur ve sizlere en rahat ve konforlu yaşamı sunar. Diğer çatılar gibi su alma, devrilme, kopma ve yerinden çıkma gibi olaylardan etkilenmeyen çelik çatı sağlığınızın güvencesi konusunda da ileriye dönük bir yapılanmadır. Çelik çatı modelleri binanızın çatısında uygulanılabilecek alan seçildikten sonra hızlı bir şekilde montajı yapılmaktadır. Tahta ve plastikten yapılan korumalardan çok daha güçlü yapıya sahip olan çelik çatı sistemleri fırtına, deprem ve yağmur gibi olaylarda yüksek direnç göstermekte, yıkılmaya karşı da sizlere güvenlik sağlamaktadır.

 

 

0216 390 71 11 Bilgi İstiyorum